Tarieven

Elke dierenartspraktijk heeft zijn eigen tarieven, sterker nog het maken van prijsafspraken is niet toegestaan. Het gehele pakket aan zorg rondom vaccinatie, diagnose en behandeling bepaald de hoogte van het tarief.

Voor onze praktijk gelden onder anderen de volgende uitgangspunten:

  1. Er wordt ruim tijd ingepland zodat uw huisdier de juiste zorg krijgt en u alle gelegenheid om vragen te stellen.
  1. Een goed georganiseerde spoed eisende hulp, vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week, staat garant voor deskundige hulp indien nodig.
  1. Er wordt gebruik gemaakt van een digitaal patiëntendossier van uw huisdier zodat alle noodzakelijke gegevens altijd direct beschikbaar zijn.
  1. Moderne apparatuur voor o.a. bloedanalyse en röntgenfoto’s staan ons ter beschikking voor optimale en betrouwbare dienstverlening.
  1. De praktijk is zowel telefonisch als per e-mail goed bereikbaar voor vragen en afspraken.  Voor onze klanten is dit kosteloos.
  1. Een goede up to date (universitaire) nascholing voor zowel dierenarts als assistentes. Dit zorgt ervoor dat we op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen en dit meenemen in de praktijkvoering en zorg voor uw huisdier.
  1. Voor voeding, medicatie en de anti-parasitaire (vlo, teek, worm, mijt) middelen kiezen wij voor een hoge kwaliteit. Dit wil zeggen dat er minder bijwerkingen en risico’s bij het gebruik hiervan zijn, dit zijn helaas niet altijd de goedkoopste middelen.

Voor nadere vragen omtrent onze tarieven kunt u altijd bij ons terecht.

Tarieven consulten
Het consult is de tijd die in rekening gebracht wordt voor het onderzoeken van je huisdier en het beantwoorden van eventuele vragen.

Onderstaande consult prijzen zijn geldig tijdens dagelijkse openingstijden.

Consult € 41.05
Consult 2e dier € 31.63
Consult 3e en volgende dier € 17.43
Consult klein dier (konijn, cavia) € 32.73
Visite < 10km excl. Consult € 64.56

Tarieven vaccinaties
Voordat wij gaan vaccineren controleren wij de gezondheid van je huisdier, voor meer informatie mbt vaccineren zie info vaccinaties onderaan deze tarieven.

Bij een vaccinatie wordt er een consult in rekening gebracht plus het tarief van de betreffende vaccinatie.

Hond incl consult
DHPPi + L4 (hondenziekte, leverziekte, parvo, parainfluenza, leptospirose) € 21.76 € 62.81
Puppy DP 6 weken € 23.95 € 65.00
KC (kennelhoest neusdruppel / onderhuids) € 27.22 € 68.27
L4 (Leptospirose) € 21.76 € 62.81
Pi + L4 € 21.76 € 62.81
Rabiës € 19.60 €60.65
Kat incl consult
BB kat (niesziekte neusdruppel) € 27.22 € 68.27
Niesziekte € 19.58 € 60.63
Katten- en niesziekte € 19.58 € 60.63
Konijn incl consult
Myxo RHD 1 € 21.76 € 54.49
Filavac  RHD 2 € 22.86 € 55.59
Myxo-RHD1+RHD2 € 77.35
Tarieven chippen
Chippen + registreren € 28.58

Alle tarieven onder voorbehoud van tariefswijziging en kennelijke onjuistheden.

Info vaccinaties
Aangezien dieren vanuit hun natuurlijke instinct niet snel laten merken ziek te zijn, is het verstandig om ze minstens eens per jaar bij de dierenarts te laten controleren. Daarnaast komt 1 levensjaar van een hond of kat overeen met 6 – 10 mensenjaren hetgeen nogmaals aangeeft dat een jaarlijkse controle bij de dierenarts erg belangrijk is.

Bij dit jaarlijks bezoek controleren wij de gezondheid (mbv een algemeen lichamelijk onderzoek), het gewicht en bespreken we welke vaccinaties er eventueel gegeven mogen worden. Met de moderne vaccins die wij gebruiken beschermen wij uw dier op een veilige manier tegen besmettelijke ziekten. Er is geen wettelijke verplichting om te vaccineren, tenzij u naar het buitenland gaat met uw huisdier. Voor het reizen naar het buitenland is Rabiës ( hondsdolheid) wel verplicht. Om besmettelijke ziekten te voorkomen is het van belang dat het grootste gedeelte van de honden en katten populatie is gevaccineerd. Dwz niet gevaccineerde dieren worden niet direct ziek maar als er te weinig gevaccineerde dieren zijn zullen deze wel een grote kans hebben om ziek te worden.

Het is niet nodig om tegen alle besmettelijke ziekten elk jaar te vaccineren. Tegen Leptospirose (ziekte van Weil) en Besmettelijke hondenhoest (kennelhoest) wordt er jaarlijks gevaccineerd bij honden. Bij katten is het van belang dat zij ieder jaar tegen niesziekte worden beschermd. Tegen de andere ziekten zoals Parvo, Hondenziekte, Leverziekte, Rabiës en Kattenziekte hoeft maar eens per 3 jaar gevaccineerd te worden mits uw huisdier als pup of kitten correct is gevaccineerd.

De laatste tijd krijgen wij meer vragen over ”titeren” dit wil zeggen dat er bloed wordt afgenomen bij uw huisdier om hierin te controleren of er nog genoeg antistoffen aanwezig zijn tegen de genoemde besmettelijke ziekten en het huisdier niet gevaccineerd hoeft te worden. Dit is niet mogelijk voor Besmettelijke hondenhoest en Leptospirose. Voor de andere ziekten kan er een titer worden bepaald maar kan er niet afzonderlijk worden gevaccineerd bijv. enkel Hondenziekte of Leverziekte. Daarnaast weet je enkel op het moment van bloedafname of er nog bescherming is maar niet hoe lang deze bescherming nog aanhoudt, en de testresultaten zijn niet 100% betrouwbaar. Deze feiten zorgen ervoor dat het titeren nog in de kinderschoenen staat en niet veel gedaan wordt.